Счётчик | |
|
Головна » 2012 » Грудень » 29
Наведемо короткі фармакотерапевтичні характеристики тваринних жирів, деяких препаратів і продуктів, найбільш відомих і часто застосовуваних у харчовій, медичній та косметичній галузях, основою яких є тваринні жири. Нижче вони наведені в алфавітному порядку. Баранячий топлений ЖИРОтримують шляхом витоплювання із свіжої чистої подрібненої жирової тканини баранів і овець. Цей жир застигає при ЗФ-45 ° С і плавиться при 44-55 ° С. Має смак і запах, характерні для баранини. Колір - від білого до блідо-жовтого. Важко засвоюється організмом (на 74-84%). Жир, витоплюється з курдюка (курдючний жир), при кімнатній температурі має мазеподібної консистенцію. Цей жир широко застосовується в національній кухні для приготування плову. ВорваніЖир морських ссавців - китів, кашалотів, тюленів, - а також деяких риб, наприклад тріски. Використовують так само, як і риб'ячий жир.
...
Читати далі »
Переглядів: 1204 |
Додав: Захвік |
Дата: 29.12.2012
|
|
Масла і жири входять у наше життя з дитинства, ми чуємо про них, ми використовуємо їх, ми лікуємося і харчуємося ними. Звичайно, не можна сказати, що вони потрібні як повітря або незамінні як вода. Але коли вони зникають з продажу, коли їх немає, то відчуваєш, що в чомусь обділений, і життя «не йде як по маслу». А от якщо вони є, то постає проблема: як з максимальною користю для тіла розпорядитися ними, як зробити їх нашими цілющими друзями, харчовими активаторами, а не баластом, гурманним наркотиком або, що ще гірше, ворогом, пожирачем нашого здоров'я. Стародавні лікарі, усвідомивши чудесні цілющі і омолоджуючі властивості масел, часто використовували їх для екстракції цілющих рослин, а також як самостійний лікувальний та косметологічний засіб. Вони змащували тіло, створюючи гарний настрій, сприятливий для розвитку позитивних душевних якостей. Гален, Авіценна, стародавні греки, медики Стародавнього Сходу (йоготерапії, аюрведа, тибетська медицина) і хранителі цих т
...
Читати далі »
Переглядів: 495 |
Додав: Захвік |
Дата: 29.12.2012
|
|
Тваринні жири - що це таке.Це жири,які, зазвичай, витоплюються з жирової тканини (жиру-сирцю) або кісток сухопутних і морських тварин і риб. До цих жирів також можна віднести і жири, отримані з бактерій. За Східною термінологією, природа тваринного жиру «гаряча й волога». Загальною характеристикою тваринних жирів є те, що вони швидко перетравлюються, здійснюють проносну дію, посилюють статеву потенцію, але не є хорошою їжею. Краще не зловживати ними, а в теплий сезон, в м'якому кліматі і при жирових постах, бажано зовсім відмовитися від їх вживання в їжу. Шкідливий вплив тваринного жиру на організм (печінку, інші внутрішні органи, судинну і нервову системи), пом'якшують згубну дію, усувають надлишок в організмі: імбир, прянощі і різна овочева зелень, які рекомендується приймати разом з жиром. Тваринні жири домашніх тварин - яловичий, баранячий, свинячий, кістковий, іноді слонячий - застосовують переважно для о
...
Читати далі »
Переглядів: 1503 |
Додав: Захвік |
Дата: 29.12.2012
|
|
|
|
|