ЛІКИ ВІД ПРИРОДИ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пошук
Прогноз погоди
Реклама от ТАК
Счётчик
счетчик посещений
Головна » 2012 » Грудень » 29 » Фармакотерапевтичні характеристики тваринних жирів
19:57
Фармакотерапевтичні характеристики тваринних жирів
   Наведемо короткі фармакотерапевтичні характеристики тваринних жирів, деяких препаратів і продуктів, найбільш відомих і часто застосовуваних у харчовій, медичній та косметичній галузях, основою яких є тваринні жири.

Нижче вони наведені в алфавітному порядку.

Баранячий топлений ЖИР

Отримують шляхом витоплювання із свіжої чистої подрібненої жирової тканини баранів і овець. Цей жир застигає при ЗФ-45 ° С і плавиться при 44-55 ° С. Має смак і запах, характерні для баранини. Колір - від білого до блідо-жовтого. Важко засвоюється організмом (на 74-84%).

Жир, витоплюється з курдюка (курдючний жир), при кімнатній температурі має мазеподібної консистенцію. Цей жир широко застосовується в національній кухні для приготування плову.

Ворвані

Жир морських ссавців - китів, кашалотів, тюленів, - а також деяких риб, наприклад тріски. Використовують так само, як і риб'ячий жир.

Яловичий топлений жир

Отримують шляхом витоплювання із свіжої чистої подрібненої жирової тканини великої рогатої худоби. При кімнатній температурі це твердий кристалічний продукт з характерним запахом і смаком. Колір жиру від блідо-жовтого до жовтого. Розплавлений яловичий топлений жир стає прозорим. Застигає при 34-38 ° С і плавиться при 42-52 ° С. Важко засвоюється організмом (на 75-88%).


Жал

Відкладення жиру під гривою коня, з якого в казахській кухні готують вироби гарячого копчення з такою ж назвою.

ЖИР борсуковий

Отримують шляхом витоплювання підшкірного жиру борсука. Добре вбирається при втиранні в шкіру. Використовують як додаткового зміцнювальний засіб при лікуванні легеневих захворювань, різних бронхітів, пневмоній і навіть туберкульозу.

Жир свійської птиці

Зазвичай отримують в домашньому господарстві шляхом витоплювання підшкірного і нутряного жиру свійської птиці (курей, гусей, качок, індиків).

У кулінарії цей жир використовується для заправки паштетів, соусів і т.п.

Гусячий жир використовують при болях в стегнах, тріщинах на ногах і руках, для змазування обморожених місць (жир треба втирати щовечора, поки обмороження зовсім не пройде).

ЖИР зміїний

Отримують шляхом витоплювання підшкірного жиру змії. Використовується зовнішньо для компресів і втирання при різних болях. Вважається, що зміїний жир витягає застарілі осколки.

ЖИР китів

Застосовують як висококалорійний харчовий продукт.  У лікувальних цілях він використовується, як правило, для місцевих втирань. Добре зігріває як місцево, так і організм в цілому.

ЖИР козла

Отримують шляхом витоплювання внутрішнього жиру кіз. У кулінарії зазвичай не використовується. Ефективніше всіх інших видів жирыв здыйснює закріплювальну дію, тому використовується для припинення диспепсії.

Клізма з жиром козла ефективна при виразці кишечника. Він діє сильніше, ніж свинячий жир, оскільки швидко застигає.

Використовується при простудних захворюваннях як розтирання грудей і міжлопаткової області (в теплому вигляді, зазвичай на ніч).

Жир кістковий

Отримують завдяки виварюванню свіжих подрібнених кісток домашніх тварин. В залежності від виду тварин або типу перероблення  кісток одержуваний жир має рідку, мазеподібну, або щільну консистенцію. Жир, отриманий з яловичих кісток, застигає при 9-38 ° С, температура плавлення такого жиру - від 16 до 44 ° С. Колір кісткового жиру від білого до жовтого. Він має специфічні смак і запах.

Кістковий жир, по термінології Східної медицини, «холодний, пригнічує вітри і збільшує слиз в організмі». Він збільшує кількість сперми, лікує хвороби суглобів, опіки, захворювання вуха, голови і матки.

ЖИР оленя

Отримують шляхом витоплювання підшкірного і внутрішнього жиру різних видів як диких, так і приручених оленів. Використовують у харчуванні для підвищення енергетичної цінності їжі. Жир оленя виганяє глистів і оберігає від отрут.

ЖИР осла

Витоплюють з підшкірної тканини ослів. Використовується для загоєння рубців на тілі, особливо на обличчі, при опіках, для змазування статевого члена в цілях його зміцнення.

ЖИРИ морських ссавців

Витоплюють з жирової тканини різних органів морських тварин (китів, морських котиків, тюленів, морських левів та інших). У природних умовах жир має сильний характерний запах та багатий поліненасиченими жирними кислотами. Широко використовується в їжу народами Крайньої Півночі. У переробленому вигляді жир морських тварин входить до складу деяких видів маргаринів.

Ведмежий жир

Цей жир ніжний, його отримують,  зазвичай, під час перетоплювання підшкірного жиру бурого або білого ведмедя. Цілющі властивості ведмежого жиру оспівані в багатьох літературних творах.
Ведмежий жир використовують для змащувань уражених ділянок тіла при лисиній хворобі, хворобах: прокази, свищах, тріщинах, викликаних переохолодженням, болях в кістках, болях у задньому проході. Він також видаляє гнійну кірку з ран, допомагає при нерухомості членів. Добре зміцнює дитячий організм, якщо змащувати тіло після купання. При зовнішньому втиранні в коріння волосся добре зміцнює випадають волосся, сприяє їх росту і густоти.
Переглядів: 1203 | Додав: Захвік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Реклама от wmlink
Облако тегов
LiveInternet