ЛІКИ ВІД ПРИРОДИ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Хвороби [19]
ЗАСОБИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ [22]
Лікарські рослини [32]
Лікувальні жири [8]
Лікувальні властивості меду [3]
Продукти бджідьництва [2]
Пошук
Прогноз погоди
Реклама от ТАК
Счётчик
счетчик посещений
Головна » Статті » Продукти бджідьництва

МЕД





  Хімічний склад меду неповторний - вітаміни С, В1, В2, Та6, РР, С, пантотенова і фолієва кислоти, бор, кремній… Сто грам продукту забезпечують п'яту частину потреби організму в міді, цинку, вітаміни С, В6, і біотин, четверту частину у cobalt і п'ятнадцяту частина у калію, заліза і марганці. Поєднання мінеральних речовин і вітамінів робить значно ефективніше, ніж їх синтетичні аналоги.  Цукор, що надходить в організм разом з медом, надає профілактичні та лікувальну дію - глюкоза і лактоза розширюють судини і сприяють харчування серця. Практично всі мікроелементи, які містить кров, входять до складу меду. 
Поживність меду можна співвіднести з пшеничним хлібом, яловичиною або печінкою. Порція меду дорівнює двом з половиною порцій риб'ячого жиру, або однієї третини кілограма м'яса.  Крім того, він володіє підвищеною засвоюваністю - біля дев'яносто вісім відсотків. А неповторний аромат чудово доповнює страви, в які був доданий мед. 
Цю бурштинову рідина використовують як знахарки у віддалених селах, так і прогресивні лікарі. Мед зміцнює організм, але і відновлює його, допомагає при лікуванні опіків, проблеми з серцево-судинної системи, захворюваннях нирок та інших внутрішніх органів, підвищеній кислотності. Його використовують при виразкових утвореннях, геморої. За антибактеріальну і дезинфікуючу дію відповідає речовина - інгібітор, який у великих кількостях можна знайти в світлих сорти меду. Треба сказати, що мед не втрачає своїх лікувальних властивостей навіть при тривалому зберіганні.  
Ще від мам і бабусь ми знаємо про мед і його лікувальні властивості, про те, що мед найкраще додавати в чай або молоко, адже саме за допомогою рідини корисні речовини потрапляють в кров і тканини організму. 
Медовими примочками можна лікувати різні хвороби очей, запалення мигдалин з допомогою медового полоскання. При безсонні п'ють мед, розчинений у молоці або воді. 
Залежно від місцевості, де був зібраний мед, він відрізняється відтінками смаку, аромату та корисними властивостями. Кольору меду змінюються від жовто-лимонного і золотого до темно коричневого та чорного. 
Луговий мед (від світло - до темно-жовтого кольору) використовується як протимікробну і болезаспокійливий засіб. Гречаний мед використовують при недокрів'ї. Липовий мед активно застосовується при сухоту, пневмонії, бронхіті, відмінне протиопіковий засіб. Найбільшою бактерицидність має ялиновий, сосновий та смерековий мед. Мед на основі кольору акації допомагає при проблеми зі сном, захворюваннях нирок і кишечника. М'ятний мед бореться з виділеннями газів в шлунку і заспокоює нервову систему.
Щоденна порція меду підвищить імунітет і допоможе протидіяти інфекцій. Способів вживання меду кілька: прийом всередину, через інгаляції, електрофорез, у складі мазей, рідини для полоскання і компресів.  Але медотерапия призначається індивідуально для кожного пацієнта з урахуванням його загального стану. Передозування може порушити баланс вуглеводів та обміну речовин. Зазвичай індивідуальна доза становить від п'ятдесяти до ста грамів на добу. Як правило, його поєднують з такими молочними продуктами, як сметана, сир, молоко. Корисно додавати мед  холодні компоти і каші.   
Сучасна косметологія пропонує велику кількість різних препаратів на основі меду, які ефективно пом'якшують і зволожують шкіру. У домашніх умовах його найчастіше застосовують у вигляді масок і складів для пілінгу. 
При правильному зберіганні мед може зберегти свої властивості і смак багато років. Це обумовлено поєднання речовин, отриманих з рослин і активними речовинами з бджолиних залоз.  Для зберігання меду краще всього вибирати скляну, дерев'яну або керамічний посуд. Від залізних банок рідина темніє. Посудину треба щільно закрити і тримати окремо від сильно пахнуть продуктів. Оптимальна температура меду - від п'яти до десяти градусів тепла. Затверділу масу можна помістити в гарячу (не вище 35 градусів) воду. При нагріванні до більш високих температур мед може втратити свої корисні властивості. оздоровлення.

Категорія: Продукти бджідьництва | Додав: Захвік (29.12.2012)
Переглядів: 476 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Реклама от wmlink
Облако тегов
LiveInternet