ЛІКИ ВІД ПРИРОДИ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пошук
Прогноз погоди
Реклама от ТАК
Счётчик
счетчик посещений
   Наведемо короткі фармакотерапевтичні характеристики тваринних жирів, деяких препаратів і продуктів, найбільш відомих і часто застосовуваних у харчовій, медичній та косметичній галузях, основою яких є тваринні жири.

Нижче вони наведені в алфавітному порядку.

Баранячий топлений ЖИР

Отримують шляхом витоплювання із свіжої чистої подрібненої жирової тканини баранів і овець. Цей жир застигає при ЗФ-45 ° С і плавиться при 44-55 ° С. Має смак і запах, характерні для баранини. Колір - від білого до блідо-жовтого. Важко засвоюється організмом (на 74-84%).

Жир, витоплюється з курдюка (курдючний жир), при кімнатній температурі має мазеподібної консистенцію. Цей жир широко застосовується в національній кухні для приготування плову.

Ворвані

Жир морських ссавців - китів, кашалотів, тюленів, - а також деяких риб, наприклад тріски. Використовують так само, як і риб'ячий жир. ... Читати далі »
Переглядів: 971 | Додав: Захвік | Дата: 29.12.2012 | Коментарі (0)

Масла і жири входять у наше життя з дитинства, ми чуємо про них, ми використовуємо їх, ми лікуємося і харчуємося ними.

Звичайно, не можна сказати, що вони потрібні як повітря або незамінні як вода. Але коли вони зникають з продажу, коли їх немає, то відчуваєш, що в чомусь обділений, і життя «не йде як по маслу». А от якщо вони є, то постає проблема: як з максимальною користю для тіла розпорядитися ними, як зробити їх нашими цілющими друзями, харчовими активаторами, а не баластом, гурманним наркотиком або, що ще гірше, ворогом, пожирачем нашого здоров'я.

Стародавні лікарі, усвідомивши чудесні цілющі і омолоджуючі властивості масел, часто використовували їх для екстракції цілющих рослин, а також як самостійний лікувальний та косметологічний засіб. Вони змащували тіло, створюючи гарний настрій, сприятливий для розвитку позитивних душевних якостей.

Гален, Авіценна, стародавні греки, медики Стародавнього Сходу (йоготерапії, аюрведа, тибетська медицина) і хранителі цих т ... Читати далі »
Переглядів: 275 | Додав: Захвік | Дата: 29.12.2012 | Коментарі (0)

Тваринні жири - що це таке.

Це жири,які, зазвичай, витоплюються з жирової тканини (жиру-сирцю) або кісток сухопутних і морських тварин і риб. До цих жирів також можна віднести і жири, отримані з бактерій.

За Східною термінологією, природа тваринного жиру «гаряча й волога».

Загальною характеристикою тваринних жирів є те, що вони швидко перетравлюються, здійснюють проносну дію, посилюють статеву потенцію, але не є хорошою їжею. Краще не зловживати ними, а в теплий сезон, в м'якому кліматі і при жирових постах, бажано зовсім відмовитися від їх вживання в їжу. Шкідливий вплив тваринного жиру на організм (печінку, інші внутрішні органи, судинну і нервову системи), пом'якшують згубну дію,  усувають надлишок в організмі:  імбир, прянощі і різна овочева зелень, які рекомендується приймати разом з жиром.

Тваринні жири домашніх тварин - яловичий, баранячий, свинячий, кістковий, іноді слонячий - застосовують переважно для о ... Читати далі »
Переглядів: 1218 | Додав: Захвік | Дата: 29.12.2012 | Коментарі (0)

Реклама от wmlink
Облако тегов
LiveInternet